Pozvala na glasanje
39

Taylor Swift podržala Kamalu Harris, potkačila Trumpa: S ljubavlju, dama s mačkama koja nema djece

I. S.
Foto: Instagram/taylorswift
Foto: Instagram/taylorswift
Taylor Swift, jedna od najpopularnijih američkih muzičarki, podržala je Kamalu Harris u predsjedničkoj kampanji te pozvala svoju publiku da učini isto.

"Kao mnogi od vas, večeras sam gledala debatu. Ako već niste, sada je dobro vrijeme da istražite probleme i stavove koje ovi kandidati imaju o temama koje su vam najvažnije. Kao glasačica, obavezno gledam i čitam sve što mogu o njihovoj politici i planovima za ovu državu", započela je.

Također je navela kako je nedavno saznala da je na web stranici Donalda Trumpa objavljena lažna informacija da ona njega podržava. To je učinjeno uz pomoć umjetne inteligencije.

"Ovo je zaista izvazvalo moje strahove vezane za umjetnu inteligenciju i širenje lažnih informacija. To me je dovelo do zaključka da moram biti vrlo transparentna po pitanju svojih stvarnih planova za ove izbore kao glasačice. Najjednostavniji način borbe protiv dezinformacija je istina", objavila je.

Dalje je navela da će glasati za Kamalu Harris jer vjeruje da se ona bori za ispravne ciljeve.

"Mislim da je ona odlučna i vjerujem da možemo postići mnogo više u ovoj zemlji ako nas vodi mirnoća, a ne haos. Bila sam toliko ohrabrena i impresionirana njenim izborom kandidata za trku Timom Waltzom, koji se decenijama zalaže za LGBTQ+ prava, IVF i pravo žene na sopstveno tijelo", nastavila je.

Također je objavila da je sve istražila i odlučila kome će dati svoj glas.

"Vaše istraživanje ovisi o vama, a na vama je i da napravite izbor. Također želim reći, posebno onima koji prvi put glasaju: kako biste glasali, morate biti registrovani. Smatram da je mnogo lakše glasati ranije. Na storyju ću objaviti link gdje se možete registrovati i pronaći datume prijevremenog glasanja. S ljubavlju i nadom, Taylor Swift, dama s mačkama, koja nema djece", zaključila je.