Slučaj iz 1996. godine
0

Tupacova porodica pokrenula istragu o njegovoj smrti, sumnjaju da je P Diddy platio ubistvo

L. R.
Foto: EPA-EFE/Screenshot
Foto: EPA-EFE/Screenshot
Porodica ubijenog repera Tupaca Shakura nagažirala je tim ljudi koji će nastaviti istraživati reperovo ubojstvo.
Kako pišu američki mediji, oni su angažirali njujorškog advokata Alexa Spira da istraži navodnu povezanost između Tupacovog ubojstva i Seana Combsa Diddyja.

Naime, Tupac Shakur imao je 25 godina kada je upucan dok se vozio u autu u septembru 1996. godine, a preminuo je 13. septembra od posljedica pucnjave.

Bivši vođa bande Duane "Keefe D" Davis uhapšen je u septembru 2023. godine i optužen je za jedno ubojstvo smrtonosnim oružjem u vezi s napadom koji je uključivao Tupaca. Iako njegovo suđenje počinje u martu naredne godine, Davis je ranije rekao kako mu je P Diddy ponudio molion dolara za Tupacovo ubojstvo.

Zanimljivo je da je i reper Eminem ranije upozoravao da je Diddy odgovoran za Tupacovo ubojstvo te da je smrt repera Notoriousa Biga također bila naručena kako bi se skrilo Tupacovo ubojstvo.

Diddy je još 2008. godine negirao bilo kakvu povezanost s Tupacovim napadom. On je rekao da ni pokojni reper Notorious Big nisu znali da će se dogoditi napad.

Podsjećamo, P Diddy se trenutno suočava s optužbama za seksualno krijumčarenje i reketiranje koje su uključene u saveznu optužnicu u kojoj se navodi da je također sudjelovao u otmici, prisilnom radu, podmićivanju i drugim zločinima.