Brojne zvanice
454

Visoki predstavnik Christian Schmidt stigao na dodjelu nagrada na SFF-u

N. O.
Christian Schmidt na crvenom tepihu SFF-a (Foto: T. S./Klix.ba)
Christian Schmidt na crvenom tepihu SFF-a (Foto: T. S./Klix.ba)
Večeras se u Narodnom pozorištu u okviru 27. izdanja Sarajevo Film Festivala održava dodjela nagrada Srce Sarajeva za najbolja filmska ostvarenja, a crvenim tepihom prošetali su se i novi visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, kao i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i drugi.

"Nadam se da danas Evropa i svijet mogu osjetiti dašak ove naše ljepote iz našeg prekrasnog, evropskog, modernog Sarajeva - grada kulture, grada umjetnosti, grada ljepote", poručila je gradonačelnica.

Crvenim tepihom prošetala je i ovogodišnja predsjednica žirija Takmičarskog programa Jasna Đuričić, a tu je bio i direktor festivala Mirsad Purivatra.

Gosti večerašnje dodjele bili su i Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma, kao i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Među zvanicama bio je i glumac Uliks Fehmiu koji je kazao kako je presretan što je ponovo u Sarajevu te dodao kako mu povoda da dođeu Sarajevo ne treba.

"Mi bi došli u Sarajevo uvijek, tako da smo veoma uzbuđeni da smo tu", poručio je Fehmiu.

Dodjela nagrada uslijedit će za dugometražne igrane, dokumentarne, studentske i kratke filmovima koji su prikazani u okviru Takmičarskog programa 27. izdanja Sarajevo Film Festivala