Ponovo u ulozi Tihog
97

Voja Brajović o gorkom iskustvu snimanja "Otpisanih": Nikad nisam bio siromašniji, nisam imao hljeb da jedem

N. C.
Voja Brajović (Foto: Milan Maričić/Pixsell)
Voja Brajović (Foto: Milan Maričić/Pixsell)
Legendarni srbijanski glumac Vojislav Voja Brajović ponovo se našao u ulozi Tihog iz serije "Otpisani", a jednom prilikom govorio je o gorkom iskustvu snimanja prvih sezona serije.

Voja je istakao da su radili za malo novca te da su im producenti govorili da ako oni neće ulogu, ima ko hoće.

"Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i najviše su zarađivali, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikad nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su mi rekli: 'Ako ti nećeš da potpišeš, ima ko hoće za te pare!' Nisam imao hljeb da jedem", dodao je.

Ipak, drugu sezonu su snimali za nešto više novca, nakon što su bili ustrajni u svojim zahtjevima.

"Pred početak snimanja pozvao me je reditelj Aca Đorđević i rekao: 'Biće para, imat ćete milion dinara po epizodi'. Dragan i ja se nismo zadovoljili tom sumom, nego smo je podigli na 2.300.000 dinara po epizodi. Direktor serije Mladen Todić se složio, tako da smo Dragan i ja za drugu sezonu zaradili po 30 miliona dinara. Saznali smo da je Pavle Vuisić pristao da snima za 20 miliona. Rekli smo Mladenu Todiću da i njemu podigne cijenu na 30 miliona ili ćemo se opasno naljutiti", ispričao je.

Jugoslovenska televizijska serija "Otpisani", koja prati avanture ilegalaca u okupiranom Beogradu, bila je iznimno popularna. Snimljen je i film koji je zapravo spoj prve dvije epizode serije. Nastavak serije pod nazivom "Povratak otpisanih" premijerno je prikazan 1. januara 1978. godine.