Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rasa je ustvari društveni koncept koji se primjenjuje za kategorizaciju ljudi u velike i različite populacije ili grupe po anatomskoj, kulturnoj, etničkoj, genetičkoj, geografskoj, historijskoj, jezičkoj, vjerskoj, i / ili socijalnoj osobenosti.  Rasizam se najcesce spominje u kontekstu boje koze, ali nije samo to u pitanju. Tako da gospodja ipak nije upravu.
Žena je strogo gledano u pravu. I Jevreji i nacisti su bijela rasa. Samo sto je Hitler nametnuo rasne zakone u kojim je izmislio arijevce i niže rase te na osnovu tih izmišljenih zakona počeo istrebljenje 'nižih rasa'
Pa bijeli švabe ubijali bijele židove.. Ako su rase bijelac, crnac itd onda je žena u pravu.
Je li Izrael vec digao tuzbu za atisemitizam ?? Ili ce pustiti da prenoci !!!