Trenutno boravi u SAD-u
17

Amerikanac otkrio šta mu nedostaje iz Hrvatske: Ima nečeg prijateljskog u ljudima koji tamo rade

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Amerikanac Gabriel Cordona koji s porodicom živi u Dubrovniku, nedavno se vratio u SAD i tom prilikom otkrio šta mu najviše nedostaje iz Hrvatske.
Gabriel Cordona koji se prije nekoliko godina odlučio preseliti u Dubrovnik, nedavno se vratio u SAD zbog bolesnog oca, koji je ubrzo nakon toga preminuo. Ipak, Gabriel će u jednoj objavi istaknuo kako će ostati kod kuće do početka januara.

"U SAD-u smo proveli protekle tri sedmice i nećemo ići u Hrvatsku do 5. januara. Ovo su stvari koje nam najviše nedostaju. "Naravno, nedostaju nam prijatelji, društvo i općenito ljudi koji su nam postali kao porodica. No, pod broj jedan - nedostaje nam more. Živimo u Dubrovniku, nismo tako daleko od plaže, možda pet do 10 minuta", naveo je.

Poslije toga naveo je i ugostiteljske objekte i okolne planine. Na drugom našle su pekare.

"Pod brojem dva, nedostaju nam hrvatske pekare. Ne znam zašto, ali ima nečeg 'prijateljskog' u ljudima koji tamo rade. Možete započeti lijepu komunikaciju i povezati se s njima", istaknuo je.

Kao treću stvar naveo je kafu. Tvrdi kako prije selidbe u Hrvatsku nikada nije pio kafu, ali onda je probao. Otkako se vratio u SAD ne može pronaći dobru kafu.

Inače, on je ranije ove godine otkrio šta su on i supruga mislili o Hrvatskoj kada su tek stigli te da ih je danas stid zbog toga. Prvobitno su mislili da je riječ o državi koja se nalazi u Aziji. Druga stvar koja ih je iznenadila vožnja desnom stranom. Naime, oni su mislili da se u Hrvatskoj vozi lijevom stranom. Na kraju, naveli su kako su smatrali da je Hrvatska zapravo jako opasna zemlja za život.