Bit će premješten
174

Benjamina Karić najavila da će skloniti svijetleći ukras s Baščaršije nakon brojnih negativnih reakcija

N. O.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nakon što je postavljanje svijetlećeg ukrasa na Baščaršiji izazvalo brojne negativne reakcije, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić najavila je da će ga skloniti.

Karić se oglasila na Facebooku te se osvrnula na komentare koji su uslijedili nakon postavljanja "Sarajevskog dijamanta", svijetlećeg ukrasa na Baščaršiji.

Uzevši u obzir da su reakcije većinom bile negativne te su mnogi smatrali da je riječ o kiču te ukrasu kojem tu nije mjesto, gradonačelnica je odlučila reagovati.

"Komentari, kritike, a i kreativne duhovite šale o jučer postavljenom novom ukrasu na Baščaršiji jasno su mi poručile - treba tražiti drugo rješenje. Najvažnije je da je ideja došla s dobrom namjerom", navela je.

Poručila je da će ukras skloniti i razmisliti o drugoj, adekvatnijoj lokaciji.

Rezultati ankete Klix.ba
Rezultati ankete Klix.ba

I prema rezultatima ankete Klix.ba, većina anketiranih smatrala je da ovakvom ukrasu nije mjesto na Baščaršiji. Skoro 78 posto anketiranih odgovorilo je negativno na pitanje "Je li ukras Sarajevski dijamant prikladan Baščaršiji?".

Podsjetimo, riječ je o o poklonu firme "Metallon" iz Visokog koji je prvobitno trebao stajati na Baščaršijskom trgu sve do kraja Sarajevo Film Festivala.