"Izbor je namješten"
0

Izbor nove Miss Turske izazvao rasprave na mrežama: "Svaka cura na ulici je ljepša"

D. J.
Foto> Instagram
Foto> Instagram
Dvadesetčetverogodišnja Idil Bilgen ponijela je titulu Miss Turske i tu će zemlju predstavljati na izboru za Miss svijeta koji će se održati početkom iduće godine.

Nakon što je Idil pobjedila na prestižnom natjecanju, njene fotografije su preplavile društvene mreže. Međutim, reakcije publike daleko su od očekivanih.

Naime, mnogi pišu da Idil nije zaslužila pobijediti i da je izbor namješten, a neki su i ismijavali njen izgled.

"Sestro, možeš nastaviti misliti da si lijepa, cijela Turska zna istinu", "Ako je ona miss, onda se ja mogu kandidirati za predsjednika", "Ne želimo da nas ona predstavlja na svjetskom natjecanju", "Oprostite, ali bolje bi bilo da ste uzeli neku curu s ulice", "Nakon svih kritika su je počeli fotošopirati", "Samo izađite na ulicu, prva djevojka koju ugledate bit će ljepša od nje", nižu se komentari na Instagramu.

Priča o Idil i njenoj pobjedi dospjela je i u brojne svjetske medije. Smatra se da bi natjecanje moglo biti namješteno s obzirom njen otac ambasador Turske u Kijevu.

Idil opovrgava te priče i kaže da se natjecanje ne odnosi samo na ljepotu već i na druge, važnije stvari poput inteligencije. Nada se da će obraniti titulu i dokazati da je zasluženo nosi.

"Jako sam uzbuđena i sretna. Stvarno sam željela pobijediti, ali nisam mislila da će se to zaista dogoditi. Ponosna sam što mogu predstavljati svoju zemlju na svjetskom izboru", kazala je Idil, koja je po struci lječnica, nakon pobjede na natjecanju.