Živi na Balkanu
49

Justusu Reidu izbušili gume na automobilu: Zagreb je jedini grad u kojem sam doživio nasilje

D. J.
Screenshot: TikTok
Screenshot: TikTok
Amerikancu koji posljednjih mjeseci živi na Balkanu, Justusu Reidu, nepoznate osobe u Zagrebu probušile su gume na automobilu.

"Gadiš mi se. Ne znam je li to zato što si znao da je auto moj ili si vidio beogradske tablice, možda si samo čudovište koje voli povrijediti ljude. Ali obećavam ti, sretan si što je u pitanju bio moj automobil, jer da se ovo dogodilo nekome od mojih susjeda, natjerao bih te da platiš na bilo koji način", rekao je tiktoker u videu koji je objavio na Instagramu i pokazao probušene gume.

"Ja si mogu priuštiti popravak, ali ovo je mogao biti automobil nečije majke, siromašnog studenta ili starca s malom penzijom. Sramotiš Hrvatsku. Vozio sam kroz Bosnu, Srbiju, Bugarsku, doslovno sve balkanske zemlje u posljednjih šest mjeseci, i bio sam u nebrojenim gradovima. I jedini grad u kojem sam se susreo s bilo kakvim nasiljem je Zagreb", dodao je.

"Lokalci mi pokušavaju reći da je ovo najsigurnija zemlja u Europi, ali očito samo za njih, ne za mene. Sviđa mi se ovdje, ali nešto nije kako treba. Hrvatska je prekrasna i Zagreb je nevjerovatan grad, ali ne mogu dopustiti da se ovo događa i da ne kažem ništa. Pazite jedni na druge i tretirajte druge s poštovanjem, pobunite se protiv mržnje i destrukcije", zaključio je.

Njegova objava izazvala je brojne komentare, a neki su posumnjali i da je lažirao video samo zbog klikova i pregleda.

Justus je potom objavio i snimku s nadzorne kamere koja je u blizini parkinga na kojem se nalazio njegov automobil.

"Da bude jasno. Za sve one koji misle da je ovo namješteno. Saznao sam što se dogodilo večer prije nego što sam objavio. Parkirao sam automobil kod prijatelja i on mi je poslao poruku. Došao sam sljedeće jutro i objavio video kad sam potvrdio da se radi o vandalizmu", napisao je Reid na Instagramu.

"Ne želim više pričati o ovome. Nadam se da može nešto dobro proizaći iz svega i da se ovako nešto više neće dogoditi. Hvala svima koji su me podržali", dodao je Reid.

Podsjećamo, u martu ove godine u Zagrebu mu se dogodila slična situacija kada mu je neko tada skinuo beogradske registarske oznake i izgrebao automobil ključevima.