Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa ne govori tekst općenito o problemu roditelja sa raspuštenom djecom i o sukobu generacija nego konkretno o muslimanskoj omladini na koju navodno loš uticaj imaju Srbijanci koje naziva potomcima kmetova i najvećim dušmanima.
U Sarajevu je 1910. prema popisu stanovnika živjelo 51.805 stanovnika i to muslimana: 18.460, katolika: 17.922, pravoslavaca: 8.450, židova: 6.397, ostalih: 576 .
I onda danas netko priča kako je autohtoni sarajlija, pa čovječe u Sarajevu nema danas ni 1% onih koji se mogu pohvaliti s nekim rođenim prije 100+ godina u Sarajevu. 99% onih koji su rođeni danas u Sarajevu su potomci doseljenika nakon 1945. ili 1993.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
svako vrijeme nosi svoje
Kakvi oni kmetovi vazda bili djetetam
slijedecih 100 godina pravlavlje sa rusijom srbijom ide dole begovi idu gore rs ukidanje slijedece
zadnjih 100 godina kmetovi su harali njihovo vrijeme je gotovo pravlavlje ponovo ide u cumez
Meni je samo fascinantno koliko se ljudi zapali radi jednog clanka od prije 100+ godina. Vidite li da nam tutkaju pod nos STOTINU PLUS GODINA istu propagandu. Sloboda medija :) bolje reci mogucnost da plasiraju sta god zele kad god im to treba. Novinari su jedan veliki šljam čast izuzetcima.
1910. godine u Sarajevu živilo više Hrvata nego danas !!! Bilo ih približno kao i muslimana... Šta bi , gdje i zašto odoše, multietničari ...??? Znači, dok se broj Hrvata smanjio broj muslimana se 20 puta povečao. Za razmislit ...
Razmisljaj ti dok ti mozak ne izlapi
Ne misliš da su glupe ideje o Hrvatskom, a ne katoličkom identitetu (jer si zaboravio to da su katolici bili i svi oni koji su sa KuK monarhijom došli i Sarajevo od 1878.), zvanično stajanje uz nacističku vlast u Drugom ratu, kao i dvostruka državljanstva danas doveli do toga da sve što je valjalo od Hrvata ode iz ove zemlje, a ne samo iz grada. Pa pogledaj hrvatske kadrove u. Hercegovini, nemaju. ni škole ni razuma.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sinovi aga i begova i hrvatskog plemstva su kroz historiju zivjeli skupa svako u svojim obicajima i imali su zajednicke prekodrinske neprijatelje u likovima sinova kmetova.Malo surovo zvuci ali i to je dio proslosti ovog grada u kom su i pravoslavni ispoljavali znacajnu kulturu.Dovoljno je pomenuti Hadzi Maksu Despica.
@gooUser1641208433 Vidi se kako ste ih otjerali.Crkve zjape prazne, prebrojat vas na prste jedne ruke.Pa toliko je osmanske i austrougarske ostavstine u Sarajevu da se covjek pita jeste li ikad obitavali na ovom prostoru.
Bravo za novinara iz 1907 godine! Kakav opis kao da je 92'. Kmetovi preko Drine naviru!!!
Kvare raznorazne influencerice, sponzoruse i slicna olos koja su zasluzna za iskrivljen sistem vrijednosti
Aca Lukas u Zetri i puna Zetra, sta vam vise treba? Sarajevo nikad dublje
Znaci nekih 29 godina od kad kafiri zavladase Šeherom i odma razvrat za sve strane.
Za one, što tupe, da se kaže TKO. To da je tako, a ne KO, onda bi posali i TKOJI, TKADA, TKAKAV 🤣 tako da, OLADITE
Nije nego H alat, H lopta, H lopata isl.
Kakvo hrvatsko plemstvo silovali gdje su stigli pogledajte film o Matiji Gubcu. I prepoznatljivo izazivanje zavade Bošnjaka i Srba. Podsjeti me na Alenka Zorniju i Vox 1992.
Da znaju sta ih omladina sada radi, okretali bi se u grobu, Shisha, kladionice, droga
I kasnijenje novija mladež bila odgajana takvim ljudima koji su prerasli u roditelje i sve tako, a kao rezultat svega toga su danas stalno popunjene kladionice i sisha barovi