"Biser mjeseca"
632

Ljudi zbijaju šale zbog posjeta Bisere Turković Kataru: Podržava reprezentaciju koja ne učestvuje

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Svečanoj ceremoniji otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva prošle nedjelje prisustvovao je veliki broj diplomata i političara, a među njima bila je i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Na svom Twitter profilu Turković je objavila nekoliko fotografija na kojima pozira na stadionu odjevena u crveni sako i crnu majicu, a stajling je podignula detaljima poput biserne ogrlice, slamnatog šešira i srcolikog broša.

"Na poziv organizatora prisustvovala sam spektakularnom svečanom otvorenju Svjetskog prvenstva u fudbalu. Više desetina državnika, predsjednika, ministara i drugih predstavnika država će prisustvovalo je ovom događaju u glavnom gradu Katara", poručila je ministrica uz objavu.

Međutim, tviteraši su ubrzo počeli ismijavati ovaj posjet.

"Bisera Turković došla u Katar da bodri reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja ne učestvuje u Mundijalu", "Kakve će koristi BiH imati od te posjete osim troška? Ministri valjda trebaju raditi za dobrobit svoje zemlje, a ne samo da im dupe vidi puta", "Ko je finansirao tu ekskurziju? Organizator ili mi građani?", "Ovo je biser mjeseca", samo su neki od komentara.

Podsjećamo, Turković je tokom diplomatske karijere bila ambasadorica naše zemlje u Kataru, a njezin sin Ali Turković 2020. godine imenovan je za službenika u ambasadi BiH u Kataru.