Spektakularni let
1k

Očaravajući prizor iznad Sarajeva: Paraglajderi se spustili s Trebevića prema gradu

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: Visit Sarajevo
Više od 100 paraglajdera se danas s Trebevića spustilo prema gradu, što je privuklo pažnju građana. Riječ je o događaju pod nazivom Extreme Fly koji su organizovali članovi Extreme Sport Cluba Sarajevo.

Naime, 70 međunarodnih i 40 bh. paraglajdera je sa Slovenskog planinarskog doma Jure Franko započelo spektakularni let. Spustili su se na Šipu na Barama, tj. kod trgovačkog centra Bingo.

Na ovoj lokaciji je u 18 sati započela velika zabava, a prisutne zabavljaju DJ-evi Focho, El Mano, Alex i Bajron.

Sigurno je da ovakav događaj itekako doprinosi turističkoj ponudi Sarajeva i da će ubuduće biti sve popularniji. Ovaj ekstremni sport se intenzivno razvija i širi u posljednjih 15-ak godina i uzima sve više maha u sportskom vazduhoplovstvu.

Kao što je poznato, 110 paraglajdera je jučer poletjelo s Bjelašnice preko Igmana, Treskavice i Visočice, a finiš je bio u Javorovom dolu, gdje je bila velika proslava uz navedene DJ-eve.

Ovdje nije kraj dobroj zabavi. Drugi dio paragliding showa Extreme Fly će biti održan od osmog do 10. augusta ove godine. U ovom periodu glavni grad Bosne i Hercegovine bilježi najveći broj turista.