Pogledajte galeriju
154

Održan četvrti po redu "Advent Run": Vesela i šarena atmosfera zavladala ulicama Sarajeva

D. J.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Večeras je u Sarajevu održana tradicionalna, četvrta po redu utrka "Advent Run", jedinstveni sportski događaj čiji se učesnici ističu zbog nesvakidašnjih kostima.

"Advent Run" u zimskoj atmosferi mjeseca decembra unosi specifičnu draž i druženje među trkačima, a organizuje ga Udruženje "Dečki u plavom" iz Sarajeva.

Trka je započela ispred Zemaljskog muzeja BiH, a učesnici su prošli Vilsonovim šetalištem do Dolac malte i nazad na start/cilj, u ukupnoj dužini od od 5 kilometara.

Na ovoj stazi okušalo se više stotina kostimiranih učesnika iz BiH i drugih zemalja, a preovladavala su praznična obilježja poput kapa i rajfova.

Fokus nije samo na trčanju već i na druženju i zajedničkim prazničnim kreacijama kojima iz godine u godinu ova utrka obiluje jer svake godine neko ponese titulu najbolje kostimiranog trkača/trkačice.

U kategoriji žena na utrci "Advent Run" prvo mjesto drugu godinu zaredom osvojila je Alma Hrnjić, a nakon nje kroz cilj su prošle Emina Alagić i Amela Trožić.

Amerikanac Caleb Greenwich bio je najbrži u kategoriji muškaraca, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Berin Mušanović i Mustafa Jamak.