Pogledajte fotografije
453

Održan treći po redu "Advent Run": Učesnici u upečatljivim kostimima trčali ulicama Sarajeva

N. O.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Večeras je u Sarajevu održana treća po redu utrka "Advent Run", jedinstveni sportski događaj čiji se učesnici ističu zbog unikatnih kostima.

"Advent Run" u zimskoj atmosferi mjeseca decembra unosi specifičnu draž i druženje među trkačima, a organizuje ga Udruženje "Dečki u plavom" iz Sarajeva.

Trka je započela ispred Zemaljskog muzeja BiH, a učesnici su prošli Vilsonovim šetalištem do Dolac malte i nazad na start/cilj, u ukupnoj dužini od od 5 kilometara.

Na ovoj stazi okušalo se više od 500 kostimiranih učesnika iz BiH i drugih zemalja, a među njima bila je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Fokus nije samo na trčanju već i na druženju i zajedničkim prazničnim kreacijama kojima iz godine u godinu ova utrka obiluje jer svake godine neko ponese titulu najbolje kostimiziranog trkača/trkačice.

U kategoriji žena na utrci "Advent Run" prvo mjesto osvojila je Alma Hrnjić, a nakon nje kroz cilj su prošle Amela Trožić te Meldina Osmanović.

Uroš Gutić bio je najbrži u kategoriji muškaraca, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Belmin Mrkanović te Caleb Greenwich.