"Freedom For All"
95

Plesač iz Gaze priredio sjajan nastup u Sarajevu, prisutni mu aplaudirali: Pogledajte dio atmosfere

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Plesač Karim Azzam večeras je nastupio na Trgu Jurislava Korenića ispred Pozorišta mladih u Sarajevu, a prisutni su ga nagradili aplauzom.

Nastup je realizovan zajedno s grupom Fresh Generation, plesačima Ahmedom Alghraizom i Khalifom te DJ-em Kontra. Karim Azzam je došao u glavni grad Bosne i Hercegovine na poziv udruženja Kontakt.

S djecom Gaze radi od početka svoje plesne karijere pa ga tako rat zatiče tamo u oktobru 2023. On nastavlja svoj rad kako bi djeci pružio podršku i učinio da barem nakratko zaborave na strahote rata.

Direktorica udruženja Kontakt Narcisa Cvitanović ranije je navela kako je Karimov rad zato što iz vlastitog iskustva znamo kakav negativan utjecaj rat ostavlja na djecu.

"Na društvenim mrežama smo redovno pratili Karimov rad i Kontaktov tim je odlučio da ga pozove u Sarajevo, što je on rado prihvatio. Znali smo da to neće biti lako realizovati, ali smo bili uporni u tome da Karim dobije vizu i u Sarajevu ostvari saradnju s plesačima i plesačicama iz BiH. Humanitarnim nastupom Freedom For All želimo da podržimo Karimov rad koji je nastavio s djecom Gaze koja su izbjegla u Egipat, gdje Karim trenutno boravi", kazala je.

Prisutni na Trgu Jurislava Korenića su večeras ostavili dobrovoljne novčane priloge i tako pomogli ovom plesaču u njegovoj humanoj misiji.