Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tu tačno fali jedna džamija - sa te pozicije kad čujete ezan pješke ćete uvijek zakasniti na namaz (molitvu) do prve najbliže džamije. Rišenjem te džamije je narušena islamska arhitektura grada u onom nematerijalnom dakle duhovnom i vjerskom elementu.
Cetiri minute laganog hoda do Cobanija dzamije. U ostalom, bar danassvi imaju sat, nije srednji vijek da te hodza mora pozivati u dzamiju. Zna se kad se ide.
Koliko je džamija preživjelo dvije kršćanske kraljevine da bi ih komunjare porušile
To je Hadzi Kalin-Alijina dzamija u ulici Kulovica.
Ne znam kad ih ima više nego raje
Ko je strusio dzamiju klixe i zasto, zbog čega ne napišete?
"Džamija je srušena i mezarje ekshumirano 1947. godine."...ne napisase ko je srusio?
Tito partija omladinska akcija
Pa ne znam koja trenutna generacija bi se sjecala, dede i nane?
kako je lijepo vidjeti da nema "a da noo" sa audijem, i sva 4 zmigavca, parkirani na trotoarima... nema dijaspore sa autima na lizing i kredit.. ljepota
Sinak, vidi, nije problem ako vam smeta dijaspora. Dovoljno je reći i to je to. Ja lično ne idem gdje me ne trebaju i ne zovu.... LP
dzamija kod pozorista
Prelijepa zgrada koju izgradi Austrija i gomila građevinskog šuta.
U Mostaru, isto tako, na Božić 1949 je srušena Sinan Pašićs džamija koja je starija od Starog Mosta nekih 60-70 godina. Srušena je od strane JNA pod izgovorom da žene JNA oficira trebaju teniske terene za razonodu. Tereni nikad nisu izgrađeni. Džamija je obnovljena prije nekih 10 godina.
Manastire i crkve nisu dirali.
treba je ponovo izgraditi aBd
Na razglednici nema civilizacije
hoce li AAaAiii prepoznati ako te nai jem n a
Fahdova.
Bice izgradjena ponovou inat crvenim i drugim rusiteljima, pa ce slusati ezan sa munare, svidjalo im se ili ne!
Jako bitno
Komunisti porusili
A oni prije njih, zapalili. Ko rusi, a ko gradi?! Mislim da je u odgovoru civilizacijski odgovor.