Iznenadio voditeljicu
55

Ruski ekonomista tokom gostovanja u emisiji nazdravio berzi: Počivaj u miru, dragi druže

N. O.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Aleksandar Butmanov, ruski ekonomista i stručnjak za berze bio je gost programa "Trgovanje na novi način" na kanalu RBC Investments gdje je kazao da usljed sankcija ne vidi budućnost u svom poslu te nazdravio berzi uz riječi: "Draga berzo, bila si zanimljiva. Počivaj u miru, dragi druže".

Jučer je na YouTube kanalu RBC Investments objavljen poseban program posvećen trgovanju na ruskim berzama, stranim dionicama i gdje je najisplativije ulagati novac.

Gost je bio ruski ekonomist i osnivač investicionog kluba "Saveznici" i stručnjak za berzanske strategije Aleksandar Butmanov.

Stručnjak za investicije na samom početku odbio je odgovoriti na voditeljicin pozdrav "Dobar dan" jer je smatrao da nije dobar.

Govoreći o sankcijama koje su zadesile rusku ekonomiju nakon odluke Vladimira Putina da izvrši invaziju na Ukrajinu poručio je da više ne vidi budućnost u svojoj industriji.

"U najgorem scenariju, radit ću kao Djed Mraz baš kao prije 25 godina", rekao je Butmanov.

Potom je otvorio flašu gaziranog pića i poručio: "Draga berzo, bila si zanimljiva. Počivaj u miru, dragi druže".

Dok ga je gledala širom otvorenih očiju, voditeljica je rekla samo da neće ništa komentirati, a potom nastavila razgovor.