Održava se 10. novembra
0

Sarajevo kao centar kreativnosti: Rekordan broj prijava izlagača na devetom OREA Art Marketu

A. Ku.
Deveti OREA Art Market održat će se 10. novembra 2024. godine u Hotelu Holiday u Sarajevu. Ovaj jedinstveni prodajni sajam rukotvorina namijenjen je svim generacijama te će okupiti 43 kreativca iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Kao i svaki put do sada, očekuje vas fantastična i bogata ponuda ručno rađenih proizvoda – od odjeće, obuće i torbi, preko nakita i modnih dodataka, do dječijih igračaka.

Da Art Market postaje prepoznatljivo mjesto susreta kreativnosti i održivosti, govori i činjenica da sve više kompanija, međunarodnih institucija i regionalnih brendova prepoznaje značaj ovog događaja.

Ove godine se očekuje najveći broj regionalnih izlagača, njih 18, među kojima su Ants, Bowtie Wooden Style, BokaJok Ceramics, A.Rachine, BYD atelier, Link by Ogi, Maja Knez Design, Svetlana Vukov dizajn, Wood U colorYourself i mnogi drugi.

"Naša misija je osnažiti kreativce i omogućiti im vidljivost i online prodaju kroz OREA platformu. Art Market predstavlja ekstenziju OREA platforme koja pruža kreativcima priliku da, osim putem online platforme, dva puta godišnje predstave svoje proizvode na jednom mjestu. Posjetitelji imaju priliku uživo upoznati lica koja stoje iza svojih omiljenih brendova i kupiti proizvode s dušom i estetikom. Biti dio Art Marketa nije samo prilika za izlaganje, već i značajan 'stamp of approval' koji pruža podršku jedinstvenim i etički proizvedenim proizvodima. Naša posvećenost društvenoj odgovornosti i ESG principima temelj je našeg djelovanja, a fokus ostaje na promociji malih brendova i njihovih rukotvorina", izjavila je Senita Slipac, direktorica i suosnivačica OREA platforme.

Art Market također ima i društveno-odgovornu dimenziju: sav prihod od ulaznica, kao i dio od prodaje rukotvorina, bit će doniran za rad Roditeljske kuće udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, za koju se do sada skupilo preko 50.000 KM. Ove godine, posjetitelji će moći koristiti i TOMRA Collection BiH reciklomat za odlaganje plastičnih i limenih boca.

"No Nation Fashion će imati svoj prodajni i promotivni kutak, kao i štand USAID-a kroz Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE, dodatno naglašavajući našu podršku razvoju biznisa s pozitivnim uticajem", dodaje Senita.

Na OREA Art Marketu očekuje vas mnoštvo zanimljivih sadržaja koji će obogatiti vaše cjelokupno iskustvo. Kao i do sada, UniCredit banka je osigurala jednostavno i sigurno kartično plaćanje, a svi posjetitelji koji koriste Visa karticu bit će nagrađeni poklonima iznenađenja.

U saradnji s Manuel kafom i Leda vodom, organizatori su omogućili besplatno osvježenje, a lagani predah u autentičnom ambijentu hotela Holiday donijet će vam dašak Hollywooda i

mnogo zabave. Uživajte u širokoj ponudi hrane i pića, učestvujte u uzbudljivim nagradnim igrama i ne zaboravite posjetiti dječji kutak, gdje će najmlađi imati priliku zabaviti se i stvoriti nezaboravne uspomene.

Pored redovne prodaje na licu mjesta, ulaznice za Art Market od sada možete kupiti i online putem ovog linka te omogućite sebi express check-in bez čekanja u redu. Uz kupovinu online ulaznica i dodatnu donaciju, Udruženje Srce za djecu vam poklanja vrijedne nagrade koje možete preuzeti na dan Marketa na njihovom štandu.

Sve navedeno garantuje odličnu zabavu i predstavlja najbolji događaj u gradu – bez obzira na vašu dob, dolazite li sami, u paru, s porodicom ili prijateljima. Pozivamo vas da zabilježite datum 10. novembar u svojim kalendarima! A za sve one koji još nisu imali priliku posjetiti OREA Art Market, preporučujemo da pogledate kako je bilo na ovogodišnjem ljetnom Art Marketu na ovom linku.

OREA Art Market prepoznaju i brojni sponzori među kojima su Visa - platni partner, UniCredit Bank, Škoda powered by Porsche, Max Factor, Rimmel, Bourjois, Galenika, Telemach, Dukat, Leda, Manuel i Gama osiguranje. Projekat je i ove godine podržala Lutrija BiH, dok su partneri Ministarstvo kulture KS, Ministarstvo privrede KS, Visit Sarajevo – Turistička zajednica KS, IOM projekat No Nation Fashion i USAID Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE.

Medijski partneri su Klix.ba, RSG i Antena.