Kreativnost na djelu
288

Snažne poruke, šaljivi transparenti i neobični rekviziti snimljeni na utrci "Sarajevski cener"

D. J.
Foto: Klix.ba (Foto: I. L./Klix.ba)
Tradicionalna utrka "Sarajevski cener" održana je u glavnom gradu BiH, a ove godine okupljen je rekordan broj učesnika iz čak 25 zemalja.
Ni visoke temperature nisu spriječile ljubitelje sporta da istrče ovu utrku, a naša fotoreporterka zabilježila je i zanimljive natpise, transparente i rekvizite s kojima su se pojavili gledatelji, ali i učesnici.

"Hendo, dabogda završio više" i "Ma može se i prohodat'", simpatični su transparenti koje su držale navijačice na ulicama Sarajeva.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Tata s bebom u kolicima, učesnik s korpom na glavi kao i vatrogasac u punoj opremi privukli su pažnju okupljenih.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Neki od trkača su iskoristili ovu utrku i da pošalju važne poruke. Tako je jedna trkačica snimljena s plaštom kojim je poslala podršku Palestincima.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Također, jedan od trkača nosio je majicu s natpisom "Faris Pendek 2005-2024" kojom je želio odati počast 19-godišnjem mladiću iz Sarajeva koji je ubijen krajem januara u blizini svog doma.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Podsjećamo, tokom utrke stvorene su ogromne gužve u saobraćaju zbog čega građani godinama negoduju te ističu da utrke ne bi trebalo organizirati u centralnim ulicama jer se stvara potpuni kolaps u gradu u kojem je saobraćaj odavno preopterećen.