Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trgovac je u minusu 30 dolara+ roba(što eventualno možemo računati nabavna vrijednost robe +porez, a bez marze). Znaci, eventualno oštećen 30$+ cca.60$ =90$ 10 $ je bila potencijalna marza od 20% koju ionako ne bi ostvario da lopov nije ukrao novac jer ne bi ni izvršio kupovinu. I zato ja ovu maržu ne bih uključio u trošak, tj.gubitak. Dakle, gubitak 90$.
Sve što je dao, ili mu je uzeto, je gubitak. A to je 100$ novčanica+70$ proizvod+30$kusur=200$.
Kako smo počeli uskoro će nam i 7x9=? biti zbunjujuće.
lopov otiso kuci sa 70$ robe i 30$ kusura. znaci granap los za joju
bolje napisiti posto je litar benzina , na trzistu je pala cijena barela za 5 posto danas , a kod nas cijene ostale iste i jos skuplje
Izgubio je 100 dolara koje su mu ustvari ukradene. Sve poslije toga vise nema veze sa tom kradjom. Covjek je dosao, uredno mu platio robu, dobio kusur i otisao, transakcija uredna i cista. Dakle, gubitak jedino sto je ukradeno. Kakva su ovo glupa pitanja uopste?