Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I onda je dosao TITO i za samo 30 godina od zaostale agrarno - ruralne - nepismene sredine napravio kulturno prosvjetiteljski centar Jugoslavije i podigao Bosnu u red srednje razvijenih industrijskih zemalja.
Napravio toliko jakih firmi da se jos spominju Sad sto je to u ratu i nakon njega unisteno to je druga stvar.
Sarajevo je bilo metropola 400 godina do dolaska Tita. U 16 vijeku najbolji grad za život u Evropi sa vodovodom, preko 400 dućana 1200 trgovaca i robom iz Kine i Češke. Emerik Blum nije došao u Sarajevo tek onako i slučajno osnovao Energoinvest.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ovi sto kazu da je Tito bio protiv islama pa ne bi se bas složila. Moji roditelji su bas u to vrijeme Tita naucili sve sto treba vezano za vjeru. Klanjali itd. Kao i ostala familija koja je odgojena u tom duhu islama bila je iz tog vremena. Ko je htjeo od zena bio je pokriven po propisu. I dan danas sve generacije tog doba zale za Titom jer kazu nikad nam nije bilo bolje.
Tito nije dao da budes u parti i u džamiji-crkvi.. odluči se gdje ces.
I moji isto, nego uhljebi što su se laktali onda i sada se vade, ko biva nije im Tito dao, šuplja više
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
"Interesantno je to da u to vrijeme nije bilo neobično u centru grada vidjeti magarce". Ni nakon 104 godine nije neobično.
do samo prije sto godina smo bili u kamenom dobu
kada neko spomene Tita u negativnom kontekstu odmah ti je jasno da je bio četnik , ustaša ili njihov potomak ili jednostavno nije upoznat sa golom istinom. Sama činjenica da danas nije zagarantovano obrazovanje, sindikalnog povezivanje, radnička odmarališta, dodjela stanova i mnoge druge pogodnosti iz udruženog rada. Imali smo pasoš koji je bio cijenjen u čitavom svijetu a pogodnosti na putovanjima su danas nezamisliva.
joj jesu magarci napredovali svi se uvalili u fotelje...parlamente i skupštine...svaka im čast
A gdje je 300 hiljada Dodikovih Srba?
Dzamahirija, isto kao i danas! Istorija se ponavlja!
Gdje li ti Bogu dane kradeš.......
meni je interesantno da je u tom periodu vecina muskaraca u vecini kultura ovoga svijeta nosilo neko pokrivalo za glavu, kapu ili sta vec. u cemu je fora?
I kazu Tito nije valjao...
Nije Tito kriv sto su Bosnjaci bili na margini nego to sto vecinom Bosnjaci nisu htjeli da se skoluju.
@medo28 nema to veze sa školovanjem. Nisi imao pravo da se izjasniš kao Bošnjak. U Austrougarskoj monarhiji si imao pravo da se izjasniš kao Bošnjak, i onda dođe kraljevina i ne može. Procenat Bošnjaka je bio pao na 0%.
Tito poslije 20 godina od rata izgradi Koševo, Skenderju, Grbavicu, Hrasno, Maltu, Č.Vilu, Otoku, Alipašino a SDA upropasti ovaj najljepši grad!
Nikakve razlike.Kao danas.
Ovako izgleda Afganistan danas
Jel ovaj mali Džemooo?
nije ba Faco mali
@SandzoFocak20.Sta mislis da $ tivra u $0 ju ukhbinu.Najljepse djetinjstvo sam imao za vrijeme Tita.
Pismenije face od danasnjih.