Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Veca je misterija zasto nepismeni novinar pokusava prevesti naucni clanak, pa pise o nekakvim grijacima..
Juče sam čitao neki članak od ovog istog novinara. Nevjerovatno kako sebi novinar dozvoljava toliku upotrebu google translate, da bukvalno gluposti izvaljuje.
Crne rupe zapravo nisu nikakve rupe. To su područja toliko guste gravitacije gdje ni svjetlost ne može pomoći i gdje dolazi do iskrivljenja prostor-vremena. Centar se zove singularnost, i tu zapravo sve što je ušlo u crnu rupu prestaje postojati (čak i atomi se rastalože u tu singularnost). Problem je što se koncept tog "nestajanja" kosi sa postulatima kvantne fizike koji kažu da elementarne čestice ne mogu nestati, tako da se zapravo ne zna šta se s njima desi.
a nekom jasno sta je gravitacija?
@425 Gravitacije za zakrivljenost prostora i vremena uzrokovana neravnomjernom distribucijom mase. Sta nije jasno? Terija koja moze previdjeti kretanje nebeskih tijela stotinama pa cak i hiljadama godina u buducnost i proslost.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jednostavna laz......neznaju sta ima na mjesecu ( uopste neznaju sta je mjesec ). Neznaju sta je ispod nas ili sta sve ima u okeanima. A sada kao fol zanju sta je na nekoj udaljenosti od 1000 svjetlosnih godina i znaju sta su crne rupe. Sve je to prica da se narodu oci zamazu i da ne misli o stvarnim problemima.
Cuj to, misteriozni objekti koji kontrolisu nas svemir, nisu nikakvi misteriozni objekti nego sva desavanja u univerzumu i sedam nebesa i sedam zemalja ontrolise Bog gospodar svijetova koji rodio nije, rodjen nije i niko mu ravasn nije.
ispravka, kontrolise Bog gospodar svijetova.
Kod nas na izlazu iz mahale ima jedna crna rupa u asfaltu, gdje redovno otpadaju i nestaju tockovi sa automobila nesretnih vozaca koji na nju nalete.
Jedna crna rupa javila se astronomima prošle godine... Koncentriši se baba
Mi u komsiluku imamo jednu Zejnu, zovemo je crna rupa a žena je plavuša
Čak i Sunce koje nas grije svojom masom stvara pritisak na prostor i vrijeme oko sebe i na taj nacin drži solarni sistem u lijevku koji mi nevidimo na okupu a crne rupe su znaci nama nezamislive mase koje su doslivno propale kroz prostor i vrijeme i koliko dimenzija povezuju niko nezna sve što se nalazi u blizini bude rastavljeno čak i atomi i tako nastaju fuzije i fizije u samoj crnoj rupi i tako nastaju ogromne temperature stotine miliona
Cak i mjesec, ja cuo nedavno
Interesantno da sve to znaš, a ne znaš da se "ne zna" piše rastavljeno...
U BiH je najviše crnih rupa.....
U nas su politicke stranke crne rupe. Vrte raju oko malog prsta a rijetki pobjegnu u Njemacku. Ako udruzenje generala ne dodje na proteste u petak nece ni mali Mujo.Strankama zabranjen pristup.