Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
9. godine nove ere smo poraženi od Rima, Bosna Slavna Ilirija, a zadnjom bitkom u Bosni je Rimljanima komandovao Tiberius Augustus Julius Caesar. Rat je počeo 239. g. prije nove ere i trajao 248 godina. To je bio deseti veliki rat među nama, a taj zadnji je počeo jer smo se proširili, dalje od Slovenije iz SFRJ. Ima mapa detaljnih. Stariji smo od Rima 10 hiljada godina.
dobar vic
Duboko u Alpama NA visini 2200 metara hmmm...
"odbrambenim zidom poznatim kao bedem"
Molim da se ova informacija provjeri, prica se da je ovo srpsi logor!
Praćke su oružje budućnosti
Wtf je volonterski detektor???
Pomoc "zovi prijatelja" - molimo arheologe da nam pomognu. Sta je "a volunteer detectorist"? Koga zanima, evo originalnog clanka https://www.labrujulaverde.com/en/2024/09/roman-military-camp-found-at-an-altitude-of-over-2000-meters-in-the-swiss-alps/
Legije imale visinske pripreme, skijanje, grudvanje..