Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Astrofotografija i Astronomija su dvije potpuno različite stvari. Astronomija je ISTRAŽIVANJE kosmosa i nebeskih tijela općenito a Astrofotografija obično slikanje poznatih objekata.
Npr Isak Njutn je izumio danas najpoznatiji tip teleskopa, Njutnov teleskop, matematički. dakle bez "uslikavanja" dokazao i otkrio zakon privlačnosti nebeskih tijela tj gravitaciju, izumio je čitavu granu matematike da bio uspio dokazati "na papiru" - zakon gravitacije. Astrofotoggrafija je hobi i umjetnost a ne nauka.
nemas ti pojma Arapi su to izmislili i bili najbolji matematičari i promatrali nebo davno prije njega
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovo nije bio nikakav meteor, fireball niti bolid nego ulazak umjetnog satelita, boostera ili nekog drugog svemirskog smeća u atmosferu.Vidi se po tome što je prelet jako spor i kasnije po polaganom raspadu objekta gdje komadi i dalje polako izgaraju i idu usporedno s glavnom masom. Pogledati stare snimke reentrya svemirske stanice Mir te pogledati bolid koji je udario iznad Čeljabinska pod vrlo oštrim kutem. Meteori ne mogu u atmosferu uletjeti brzinom manjom od 10-20 km/s.
Baš me interesuje šta kažu vjeronaučnici za ovu pojavu!?
Od Boga znak, neče na dobro.
Leteći automobil, Vučić ispunio obećanje :)
I prodje Taxi, bolid..
Prosjecni paranoik sigurno ima svoju teoriju i o ovom
ALLAHU AKBAR
Taj nosi jaje Aliena, kovceg predatora, i domu labudovo ..
NASA-in "photoshop" ??? to sam ocekivao od komentara
Kreno da nas pogodi i vratio se kad je vidio kakvi smo
Ja nista na ovim snimcima ne vidim.
Sad ce dodo optuziti muslimansko Sarajevo za meteor
Kud nas ne pogodi kakvi smo
Smak svijeta
Sad će biti, otkrili ga naučnici iz Srbije. Ili će reći, mi smo ga prvi prijetili, naš je
Cim je iznad Bosne i Srbije mora biti bolid