Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stariji su stecci u Bosni od svih evropskih drzava
Naravno da su stecci stariji od modernih granica evropskih država ali svaka država u evropi pa I mi vezemo svoju drzavnost za neku daleku historiju tako da svako zeli da produži svoju historiju do velikog praska (big bang).
Volim ja stecke ali ovo je potpuna izmišljotina. Mađarska i Engleska su nastale u 10 st a prvi stećci u 12.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mislim da mi uglavnom nismo svjesni šta sve ova BiH sve u svojim njedrima skriva. Da ulažemo u istraživanja u nivou npr. jedne V Britanije, svašta bi se otkrilo. Mogli bi time čak pogurati turizam.
Vec jesmo na piramidama u Visokom.
Bosnjaci od prije 10000 tisuca godina.
Hrvati 100%
Kad su kopali u Njemačkoj, našli su kablove od telefona na dubini od 50m U Engleskoj su kopali 100m dubine isto su našli kablove što znači da su davno još imali tel i internet, a u Stocu su kopali 300m i nisu našli ništa. Što govori da su u Stocu još od davnina imali mobilnu mrežu.
nepobitan dokaz da je u Hercegovini postojao inteligentan zivot
I mercedes su pronasli, istina sa vracenom kilometražom, ali dobro sada.
Pitam se, da li su bili Srbi, Hrvati ili Bošnjaci, il su bili samo ljudi.
Ma kako da ne lovci koji su zivjeli u pecinama sa toljagama prije 10.000g ,prava Istorija je dobro sakrivena od naroda.....pogledajte sta je pronadjeno u Turskoj grad zvani Gobekli Tepe star 12.000g citav komplex ogromnih monolita teskih po 20 i vise tona - samo 10% otkopano - Stone Henge izgleda smijesno za ovaj pronalazak medjutim WHO je zabranila dalja iskopavanja do daljnjeg vec su se ceste pocele praviti preko nalazista
zato je stolac sa 1000 stanovnika dobio status grada
drevni srbi sigurno
Sve ovo govorio Osmanagic a ljudi se smijali!! Tuzno sto ce covjek umrijeti a nece docekat istinu
Čekamo Srbe i historičare da kažu da su to drevni Srbi haha
tu su prvi srbi vaspostavljeni
100% srbi
ozbiljne deluzije komentatora i ozbiljno neznanje urednika koji je stavio ovaj naslov. Badanj i njegova starost poznati su od ranije, ovo je samo dodatno istraživanje.
Naravno da je Badanj poznat odranije, isto kao i Butmirska i ostale kulture, ali je uvijek pohvalno kad se neko novo istraživanje u BiH, u ovom slučaju datiranje ljudskih kostiju sa C14, stavi među udarne vijesti.
100 % nebeski narod?