Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
S vojnim avionima koji su letjeli na konjima u dvije grupe na ruti dugoj 6000 km. Mogli ste odmah rei da su vam pegasusi pomogli da prenesete te avione natovarene njihovim roacima iz Kazahstana.
jel i dodik pripada toj rasi
nesto lijepo da procitam
A ovi nasi divlji konji?? vide se po Romaniji i Jahorini pored puta bude ih podosta..oni bice da su pitome rase?
Kakve budalatine piete: da li ste IKADA bili u Livanjskom polju, da vidite koliko se divljih konja slobodno krece, zivi, hrani i razmnoava na toj lokaciji....
Ispravka greke koju je sistem uinio: Kakve budalatine piete: da li ste IKADA bili u Livanjskom polju, da vidite koliko se divljih konja slobodno krece, ivi, hrani i razmnoava na toj lokaciji....
Porijeklo livanjskih divljih konja ima veze s utjecajem covjeka. U pitanju su radni konji koji su sluzili za poljoprivrednu proizvodnju. Pojavom traktora vlasnici su konje umjesto prodaje ili ubijanja pustili u prirodu. Uslijed velikih ekonomskih i ratnih migracija ljudi su napustali svoje domove i blago domace zivotinje. Proslo dovoljno vremena za smjenu generacija, stoga divlji konji koji danas zive na Kruzima su u potpunosti divlji.
Napokon neka dobra vijest.