Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidjeti golim oko saturn i jupiter kroz teleskop je bio fantastičan osjecaj
@the_ab Pa jel golim okom ili kroz teleskop?
Mislio sam bez slika ovih, par okulara i mali teleskop fi 80...i bumm vidis koliko si mali....
"Naučnici još uvijek ne znaju zašto se smatraju te izmaglice", navodi NASA. Moze li pojasnjenje znacenja ove recenice za nas s jeftinijim kartama? Sem toga, odlicne fotografije.
copy paste, treba pisati za što*, vjv kopirano sa hrvatskog portala... kod nas bi bilo za šta*
opet se onaj ciko napio pa se igro u photoshopu
Oduševljen sam
Znam sada da cu malom za rodjendan kupiti teleskop. Da mi dijete ne postane zatucana budala kao neki ovdje!
Lijep CGI
a ja mislio da je ravan kao nasa zemlja!!!
Van Gogh likes this...
Fotošop, pa oni nemogu ni do mjeseca, niti su ikad bili, samo uzimaju pare od naroda, sve svemirske agencije, pa sa tehnikom 60-ih,koja je bila u domenu današnjih tel, vjerujete da su otišli na mjesec, pa što sad ne odu,hoće li mi neko objasniti, i govorite o satelitima koji ne postoje, gdje su dokazi svega toga, slike Jupitera, molim vas ne lažite, nemogu da istraže Antarktiku(lafo zabranjeno), a kamoli "svemir"..
Mjesec je planeta i piše se velikim početnim slovom. Satelitska televizija. Satelitski radio. Satelitski telefon. Globalni sistem navigacije. Vremenske prognoze. Na mjesec se šalje tehnika, nema potrebe da se šalje čovjek. Da stvarno nešto želiš da znaš ti bi i naučio, a ne da ti neko po Klixu objašnjava.
@gooUser1585837555 fotoshop a ne Fotošop! Drugo ilustracije se rade u aplikacijama za vektorsku grafiku, npr Adobe Ilustrator, Inkscape, itd itd.
Najveci uspjeh je sto su postavili satelite pa mogu kontrolisati sve na planeti, ostalo je nagadjanje i nepoznanica...
Ajd brate idite na jupiter zivite,pustite nas obicne.smrtnike ovde da zivimo normalno
Jest im vedro
Imal srba?
Koga ovi lazu 😂
@Hatikwa 100% laž
fotoŠop
https://www.google.com/search?q=fotografije+Zemlje,,,NASA&sxsrf=ALeKk01KPAmZjY3p6YuB42p8XHxt6jtdmA:1586074611005&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjZt5qu7NDoAhXplIsKHY6H