Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znači nisu rješili ništa idemo dalje...
Ne mogu skontati tajne bureka a da mogu piramide
Kako li su pomjerali obeliske ,procjenjuju da je kamen "trudne zene" tezak preko 1000 tona da bi to pomjerili potrebna im je rijka Nil ili Amazon ne moze kroz mali potocic a "rudnik" ili "kamenolom" 1500km daleko - da to stavimo u perspektivu tenk abrams m1 napunjen 80 tona ,a da ne sponjiemo laserski precizne uglove i cinjenicu da su radjeni od granita 9 od 10 po tvrdoci trebali su dijamantske pile jer je samo dijamant tvrdji od granita .
citam tekst treci put i opet ne kontam sta je revolucionarno otkrice... nek mi neko objasni glup sam
Sve je meni to jasno rukavac rijeka samo neka mi objasne kako su blok od 80 tona istovarali iz rukavca i dizali na piramidu koja nije niska. 80 tona je kao 2 natovarena slepera. I danas je to tesko izvodivo dići na toliku visinu
Krenuli odozgo. Ostalo je lako.
@HariRokaNt Unutrasnji blokovi od kojih je sacinjena glavna prostorija su ti koji su do 80 tona teski, oni nisu ovi vanjski blokovi niti oni na vrhu, tipicni blokovi koji cine veliku vecinu blokova koji formiraju Keopsovu piramidu su teski oko 2 i po tone po komadu.
A sad u komentare da vidimo sta nepismeni seljaci misle o nauci koja im je omogucila sav komfor i dugovjecni zivot koji niko u historiji nije uzivao...
Dragi naucnici svetci znanja dokazati i smatrati su dva razlicita pojma , jedino sto smo dokazali kroz vjekove da zbog religije ekonomije i prljave politike unistavamo druge u necije ime , mi smo posebna civilizacija u ovom univerzijumu i niko nas ne zeli za komsiju kad sami sebe unistavamo da imamo moc kako bih tek njih sto nas potajno posmatraju .
pojma bi nemate.
Ovo otkriće načina gradnje piramida je ravno otkriću praktične naljepnice na kacigi formule jedan, ono da je vozač ne briše, no' sam odlijepi i baci! Ili je neko prepisao pogrešnu stranu vijesti, zalijepila mu se 2. i 3. stranica, šta li.
Pojma vi nemate, samo teorije.
@Xmix pojma ti nemas sta je teorija uopste. Ko ti dade dvicu? Nazad u skolu!
Ja ne znam šta više istrazuje kad je već sve potvrđeno. Prije svega piramide su izgradili građevinski radnici koji su plaćani u naturi, kad bi se to sve prebacilo u današnje pare to bi bile oko 1000 maraka mjesečno. Naravno da su kopali vodene kanale radi lakšeg transporta kamena. Morate otići tamo ispred piramide da bi ste shvatili o čemu se radi, ko nije bio lično tamo ne može da ima stvarnu sliku.
Lakše likovima bilo otkopavati pijesak I redati blokove sa vrha ka dole. Eto I to sam riješio. Nema na čemu
kako de nam pojasni malo kako ide tvoja teorija 😎😎😎😎
Ako misle da je otkriće to da su korišteni vodeni putevi, sljedeća vijest će biti da je otkriven novi način putovanja koji će olakšati putovanje stavljanjem drvenog kruga na kutiju kome daju novo ime "točak"! Još je Herodot o tome pisao dajući mnogo detalja o gradnji piramida i mumificiranju.
Lijepo u Kur'anu časnom piše da su pravili blokove . Samo čekam dan da to i nauka dokaže .
Huso, Semir iz Visokog je to izjavio,tosu salivani betonski blokovi.
Naučnici vjeruju...
Faćo i Semir neke stvari godinama pričaju ali ih niko ne sluša
Bosanci ih sagradili i kapak 😂