Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zasto mi ovakve teme uvijek smrde na sovinizam ?
"Ja, i ?", B.I.
Sjeverni Hrvati su plavi jer su srodni sa Slovencima i Austrijancima, ne s Mađarima. Slavonci i Baranjci su srodni s Mađarima.
Uostalom, kajkavci su. To vam sve govori. Da su prava srednja Europa kao njihova braća Slovenci. Iz Zagorja si za sat u Grazu.
Vidi ovo na mapi. Albanci došli prije 8000 godina na Balkan (zajedno sa Grcima). Zar nisu Srbi starosjedioci Balkana? Sad ništa ne kontam.
to jekad je nastao jezik cirka prije 8000 godina a strelice su kako su se različite verzije kretale.Nemaju strelice veze sa godinom nastanka jezika. Albanci su iz Albanije koja je pokrajina azarbejdžana. TU je nekad bilo perisjsko carstvo.
Kakvaz je mjesto odakle Srbi dolaze takodje, dok su Hrvati sa podrucja Irana, prvo stigli na podrucje danasnje Poljske, pa su se nekad spustili gdje su danas.
jee? ali onda su dobro izblijedili. zagorci su dobro bijeli...moguca je i neka primjesa Madzara.
hrvati su sa istog mijesta odakle smo i mi i srbi. Jezik je došao iz irana a ne mi. oduvjek smo svi ovdje zajednoživjeli i do nastanka imperijalizma bili braća. Imali svoju državu - Samo - u 6 vijeku.
Znaci srbi pricaju jezik izveden od ukrajinaca
jbg kako jezik nastaje od države nstale u 20 vijeku :D jesi ti igdje išao u školu :D A konstatacija je tačna svi mi pa i srbi pričamo jezik slavenski koji priičaju svi rusi polaci česi ... razlika je što se taj jezik mijenjao u skladu sa komšilukom pa ima nekih razlika
To su naše Karpatlije..Srbi dođoše sa Karpata,Hrvati iz Irana.
A Bošnje dođoše iz pichke matherine !😂🤣😂🤣
još da znaš da karpati počinju u srbiji gdje bi ti kraj bio :D guglaj Djerdapska klisura :D