Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je 2 godine ispred samsunga i 10 godina ispred Apple.
Po cemu tacno? Veca baterija, novi procesor, poboljsana kamera nista sto niko drugi ne radi svake godine. Mobiteli su dostigli vrhunac.
@entropist jedino ih ovo sa guglom moze glave stajati. Ako se aolikacije mogu naknadno instalirati, sve 5. A ako ne,... hmmm.
Čak i ovi što ne vole Kineze, moraju im skinuti kapu zbog bar dvije kompanije. Huawei koji tjera konkurenciju da pomjeraju granice u kvaliteti, i Xiaomi koji obara cijene i tjera druge kompanije da daju više za manje para. Samsung nikad nebi izbacio ovako kvalitetnu A i M seriju po finoj cijeni da im Xiaomi nije ugrozio posao u srednjoj kategoriji.
Realno meni je drago sto je tako jer se Samsung bio uljuljao i podigao cijene u nebesa.
Lijepa konkurencija. Samo Nokia nikako da se digne iz mrtvih, ne moze vise kinezima i koreancima izgleda niko parirati. I Ameri ce uskoro u k.r.c otici, zato ih i jesu onako nacepili.
kineze nisam nikada mrzio, sada ih pomalo i volim,.. neka bar oni pokažu amerima koliko su glupi,... hvala Chajniz boksing
Vidim da mnogi "foto strucnjaci" pisu o velicini senzora i nemogucnoscu pariranja fotoaparatima. Ako znamo da Lumix pravi dvije trecine senzor u GH4+ modelima i najpopularniji je aparat za video snimanje, vasa teorija para u vodu. Po vasem bi svaki FF trebao biti boljo od kropa ili nedaj Boze dvotrecinskog senzora. Besmislica.
Ništa žuti, idete dole, Huawei što je valja, valjao je.
Ma djaba sve kad neće imati Google play store. Telefone prodaju dostupne aplikacije a ne bezveze funkcije - koje će već sutra neko napraviti boljim. Malo po malo, pod pritiskom, većina zapadnih firmi će prestati sarađivati sa Huawei, lako moguće da će prestati raditi i mnoge poznate i neophodne aplikacije - biće zamijenjene kineskim verzijama.
@rangoj napraviće oni svoj Google
apkpure.com i poskidaš sve Google smeće koje ti treba...
e jbg, p30 pro ima 50x zoom ovaj 45, makro i ostala sranja isto. Baterija ista, otisak prsta integrisan isto, sta je novo?
A sta bi ti za otisak prsta ? Da ga izbace i ubace face id...
5G cip
U jbt, pomeo je sve ispred sebe. Sad je jasno zašto ona frka googlea oko Huaweija.
@metalac0512 to nema nikakve veze sa Smartphoneima... Google bi rado suradjivao, ali ne smije jer mu je zabranjeno kao i svim amercikim kompanijima. Ovdje se radi o 5G mrezama koje je konkretn Huawei trebao raditi u njemackoj, a USA to smeta jer su oni htjeli.. Boje se kineske spijunaze jer znaju da ce je oni koristiti za to :)
A što se tiče Google, pa nisu idioti u toj firmi, što bi sebi oduzeli najveće tržište??? Trump može tražiti šta hoće ali teško da ce dobiti. Huawei vlada suvereno, zarad odnosa cijene i kvalitete.
Trump plače
RIP Jabuka
Ovo Kinesko cudo je ozbiljna konkurencija za Kodak i Nikon. Platis za Huawei 800 EU za slikanje i ustput kupis Nokiu za 100EU da teleforniras...ono u slucaju da neprestane rat sa Google.
Ko je god imao progesionalni aparat u rukama zna da se kamera sa mobitela ne moze porediti, zato sto je senzor premal.
@BiH sport telefonske kamere će uvijek biti sranje u poređenju sa velikim senzorima fotoaparata.
Oneplus
Haha kinez nema premca što se tehnike tiče
Kad se pojavi Mate Mišo Ko- ja kupujem, do tad ništa !