Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovi kinezi su vragovi živi...
Hebo majku ako se scenarij, vrlo sličan onome iz Terminatora, ne ostvaruje! Neki od vodećih umova na Svijetu upozoravali su i upozoravaju na opasnosti od AI (S. Hawking, Y. N. Harari, E. Musk, E. Yudkowsky...)
Ovi kinezi su vragovi živi...
Ovi kinezi su vragovi živi...
Ovi kinezi su vragovi živi...
ChatGPT bi riješio blokadu FBiH za 24 sekunde.
Kinezi su najveći prevaranti, njima je teško vjerovati
Užas...
Jednom u vijestima kad bude "AI napravila državni udar i preuzela vojsku i policiju" trebaće nam puno sreće u budućnosti.
Najgore je što nećemo ni biti svjesni da se to desilo.
Ovo sve vise preuzima primat nad svjetskim religijama.Vec postoje grupacije koje velicaju AI iznad bozanstva i to sa dosta jakih argumenata.
tuzno je sto se AI pojam koristi za nesto programirano ljudskom rukom pitas ChatGPT ko je najpoznatija licnost ikada, zaobici ce prvih 10 pretraga, knjiga i ime Muhammeda a.s. i pronaci Mahatmu Gandija ili Isu a.s.. Pitas ga ko je posljednji poslanik, reci ce Isa a.s. Pitas arapsku alternativu chatGPT isto, reci ce ko iz topa Muhammed a.s. Tako da vjestacka inteligencija je samo marketing pojam.
Sanjaj da je tako...
Nesto se u zadnje vreme previse forsira umetna inteligecija(AI), slocno jao i korona virus. Ko zna sta je iza toga
Interesantno bi bilo dopustiti umjetnoj inteligenciji komande nad borbenim/nuklearnim satelitima