It's Glowtime
156

Apple večeras predstavlja iPhone 16 i druge uređaje te iOS s umjetnom inteligencijom

E. M.
Cijeli svijet s nestrpljenjem očekuje večerašnji Apple događaj naziva "It’s Glowtime" na kojem će biti predstavljeni najnoviji uređaji, ali i novi iOS 18 koji donosi Apple inteligenciju.

Posljednja serija Apple iPhone 16 pametnih telefona je nešto što se s nestrpljenjem očekuje. Prema glasinama, iPhone 16 dolazi s novim A-18 čipom i 8GB rama kako bi podržao Apple Intelligence, umjetnu inteligenciju koju je kompanija razvijala za integraciju na svojim uređajima uz posljednji iOS 18.

Novi modeli donose i veće ekrane, akcijski dugmić sa strane uređaja (umjesto dugmića za gašenje tonova), kojim će biti moguće pokrenuti neku od aplikacija ili pokrenuti određenu radnju na uređaju.

Promjene u pogledu modula glavne kamere najvjerovatnije će biti kod uređaja s dvije kamere, onako kako je to bilo na iPhone 11 seriji ili iPhone X uređajima. Unaprjeđenje dolazi i sa samim kamerama, otvor blende kamera je još veći za još bolji kvalitet fotografija nastalih u slabijem osvjetljenju.

Kako bi spriječili pregrijavanje uređaja, baterije dobivaju metalno kućište, ali ovisno od modela do modela i manji/veći kapacitet u odnosu na iPhone 15.


Osim posljednje iPhone 16 serije, na današnjem događaju se očekuje i prezentacija Air Pods 4 slušalica, Apple satova Serije 10, SE i Ultra 3. generacije.

iOS 18 donosi brojna vizualna poboljšanja, ali i ona operativna bitna za rad uređaja i lakše obavljanje zadataka. Međutim, najveći novitet i promjena je, kako smo već rekli, Apple Intelligence.

Više o svemu, kao i zvaničnim informacijama, moći ćete čitati na portalu Klix.ba.