Večeras predstavljeni
68

Apple Watch 10: Najinteligentniji i najtanji sat sa najvećim displejom - sve što trebate znati

E. M.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Na današnjem događaju predstavljen je i novi pametni sat Apple Watch 10, a Tim Cook je kazao kako ga odlikuje još veća iskorištenost i inteligencija te jedinstven dizajn.

Apple Watch 10 donosi najveći displej do sada na Apple pametnim satovima, pa većim i od Apple Ultra 2 pametnog sata. Brojne mogućnosti oko praćenja zdravlja, sportskih aktivnosti i drugih funkcija unaprijeđene su inteligencijom koju pokreće novi čip.

Displej i okvir imaju zaobljeni okvir, a Apple je po prvi put predstavio i širokougaoni OLED displej koji pruža bolju vidljivost iz svakog ugla. Displej je 40 posto svjetliji iz svih uglova, a sam sat je najtanji ikada napravljen.

Debljine je 9,7 milimetara, metalne pozadine, a ona najlakša serija dolazi u Titanum verziji i 20 posto je lakši.

Apple Watch 10 odlikuje i brzo punjenje koje omogućava 80-postotno punjenje baterije za samo 30 minuta.

Cijena novog Apple Watch 10 će se kretati od 399 dolara, a prodaja počinje od 20. septembra.

Novitet je i Apple Watch Ultra 2 koji je predstavljen u crnoj boji, otporan na ogrebotine, a novi izgled razbija boja na krunici i akcijskom dugmiću sa lijeve strane sata.

Cijena će se kretati od 799 dolara i on će biti dostupan od 20. septembra.

It’s Glowtime je donio i novu generaciju AirPods 4 slušalica koje se dizajnom ne razliku mnogo od prethodne verzije. Pokreće ih H2 čip koji omogućava integraciju sa Siri, jedinstven kvalitet zvuka, poboljšanje u neutralizaciji vanjske buke, kristalni bass i posebni “prostorni zvuk” ovisno o onome što slušate pružajući ambijentalni zvuk.

Cijena novih AirPods 4 slušalica će biti od 129 dolara, a s aktivnom neutralizacijom vanjske buke od 179 dolara.

Novitet AirPods slušalica su i posebna poboljšanja namijenjena osobama s poteškoćama sa sluhom, a nadogradnja će biti dostupna i za prethodne verzije.