Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je super stvar. Nuklearna energija nemoze ni priblizno zaposliti ljudi koliko se treba zaposliti za odrzavanje solara. Nadati se da ce samo rasprostranjenje koristenje solarnih panela promovirat nauku i naucnike da razviju(nisam mislio na oklagiju) solarnu tehnologiju mnogo vise isplativom jer energija iz sunca i vjetra ne zagadjuje. Na citavoj zemlji ima toliko pustinja koje se prvobitno mogu koristiti za proizvodnju solarne energije a kasnije iste koristiti da se naprave oaze.
Promašena investicija
12.000 hektara inače obradive površine (koja je stvarno zelena)? Podvaljuju nam metalni svijet pod "zeleni", pa ćemo mi biti krivi kad se ne bude moglo disati na planeti. A sve za PROFIT, naravno.
Jedina zelena energija je ona koju je Tesla nudio, iz gromova, ali se to nije svidjelo tadasnjim Bil Gejsovima, nije bilo profita u dzabalama energiji ;)
Noću?
Tamni objekati, vise zagrijavaju
I sta je ovde zeleno?
struja, al bez gušenja ćumurom ko u bih.
gluposti
Samo sto ovi paneli nisu zeleni. Za proizvodnju jednog panela unisti se i zagadi vode hejbet, a iskrci sume isto
Tacno, ali opet je bolje neg ugalj i nafta. Pored toga danas nije solarna tehnologija tako isplativa ali vremenom ima veliku sansu da se ti paneli usavrse i time jos manje zagadjuju. Covijek negdje mora zapoceti. Kaze se da je put ka napretku prozet hiljadu padova. Ako sad kazes ja cu pasti u tom i zbog toga nista ne pokusavas ili poduzimas, pad ti je zagarantovan.