Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pogrešno je "to" nazivati vještačkom inteligencijom jer se radi o treniranom jezičkom modelu s 500 milijardi ulaznih parametara. Probabilistički bira tokene tj riječi jednu za drugom po principu vjerovatnoće. Nema tu ništa inteligentno. Čak i šimpanza je inteligentnija od chatgpt-a.
Nije pogresno. Ne razumijes inteligenciju. Mislis da ima ti imas neki izbor u tome sto ti radis? To je privid jer isto kao i LLM na osnovu ulaznih parametara proizvodis output. Ti nemas kontrolu nad tim sta ce biti tvoja slijedeca misao isto kao sto nemas kontrolu sta ce biti slijedeca misao od nekog stranca. U tom slucaju kako si ti taj koji kreira svoje misli ako nemas kontrolu nad tim sta ces pomisliti slijedece?
valjda imas kontrolu nad onim sto ces uraditi? Nije bitno sta mislis nego sta radis a to opet zavisi od inteligencije odnosno sposobnosti da izaberes pravi response.
Vještačka inteligencija i ne zna da je vještačka inteligencija. Ona kombinira riječi tako da se samo ostavlja dojam da nešto zna, ko štreber koji je napamet naučio lekciju, samo štreber zna da ništa ne konta.
tacno
Ne vidim zasto je lose da ta inteligencija zavlada drzavama? Zasigurno nije korumpirana i pohlepna kao vlasti u svim drzavama. Tada bi sve bilo po PS-u. Nema veza, vezica, tatini i mamini sinova i sl. Ona smeta samo onima koji se u ovakvim sistemima bogate, a obicnom covjek zasigurno ne bi odmogla. Bila bi vise fer i postena.
Pa molim vas naljepse, da li je normalno da jedan novinar napise u naslovu vijesti “preuzet”? Dotakli smo dno
UI koja će prevariti Kineza?!🤔
Nema od toga ništa, kakvi vi i vaša umjetna inteligencija.
Elon pitaj Bakira on se razumije
elone musku, kad ces na mjesec ???
Kad krenu kvantna racunala tek onda smo nahebali
Haj, možda AI skine komuniste sa vlasti...
Ova kineska komunisticka partija je skola mutacije sda,hdz, srbocetnicka partija i ne moze im Bog uzet fotelje, kakva crna umjetna inteligencija, kod njih sve palica radi. Ides na glasanje, a iza tebe lik sve te palicom po guzici i govori za koga da glasas. Suza suzu goni ti sretan ides obavit gradjansku duznost. A posmatraci posmatraju za koga glasas, ako si poslusan izlazis na sluzbeni izlaz, ako ne, onda na zadnji izlaz. Bukvalno zadnji sto ces izaci
Svi i sve su dobrodošli. Teško da može biti gore nego što je sa ovom i ovakvom vlašću danas.
Ljudi se previše petljaju u "božije" . Koštat će to nas , ☝️
Elon musk je zanimljv samo naivnim ljudima koji imaju osnovno znanje iz npr informatike. Kakva umjetna inteligencija.
Mooj kifla u zvalje obrisi sline i idi da se igras klisa 🤣🤣🤣🤣
Ja sam Neo pa ću vas spasiti ako Bog da