Za veću sigurnost
1

Google olakšava korisnicima da zaštite podatke u slučaju krađe mobitela

D. B.
Kompanija Google radi na novitetima namijenjenim mobitelima s operativnim sistemom Android, a riječ je zapravo o funkcijama kao što su Theft Detection Lock, Offline Device Lock i Remote Lock.

Remote Lock zapravo i nije nova funkcija, već je koriste brojni korisnici Androida, no Theft Detection Lock i Offline Device Lock su potpuno nove funkcije koje su najavljene u maju, a njihov zadatak je da unaprijede sigurnost.

Međutim, najviše pažnje privlači Theft Detection Lock, funkcija koja koristi AI tehnologiju i senzore uređaja kako bi otkrila uobičajene pokrete povezane s krađom. Primjera radi, otkrit će ukoliko neko istrgne mobitel iz ruke vlasnika i počne trčati. Također, može detektovati pokrete povezane s biciklima ili automobilima, a mobitel se automatski zaključava i blokira sva pristup aplikacijama i podacima.

S druge strane, Offline Device Lock zaključava uređaj kada ga kradljivac pokuša držati nepovezanim duži vremenski period.

Remote Lock omogućava zaključavanje mobitela s udaljenosti, a to je moguće korištenjem telefonskog broja u slučaju da je funkcija Find My Device isključena ili se korisnik ne može prijaviti na Google nalog kako bi to sam obavio.