Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za koji dan u Bingu ,penzioneri na 12 rata.
Nije skup 1500 maraka
ovaj dron moze bilo ko napraviti pa cak i mi BIH.
Cijena iranskog drona oko 1,5 miliona dolara
Mozel se narucit preko aliexpresa?
domet 1500 km, to bi nama valjalo protiv agresivne Srbije.
Nije mi nikako jasno otkud Irancima kapacitet da proizvode ovako suvremeno oruzje a 100 godina pod najzescim sankcijama.
Visemilenijumska civilizacija, izuzetno skolovana i inteligentna. Sankcije i pritisci su samo doprinjeli razvoju vlastitih kapaciteta u svim sektorima, nakon Islamske Revolucije... Dok za vrijeme anglo-americke marionete nisu bili u stanju proizvesti ni bodljikavu zicu.
Usput, najnovija vijest: https://www.tasnimnews.com/en/news/2023/08/22/2945074/iran-unveils-latest-version-of-mohajer-drone
Ko bi rekao da ce Iran medju prvima proizvest tako ubitacne a jeftine dronove? Evo svi ih kopiraju, licno sam iznenadjen pored toliko velesila.
Kina sila u svakom pogledu