Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovee bajke za djecu kako je solarna "cista" mi idu na zivce. Znaci prvo treba iskopati rude za panele i baterije, onda treba oblikovati tu rudu u materijale, pa sve to sklopiti, i na kraju vijek je koliko 20-30 godina? Ne da nije neutralno, vec je gore po okolinu od fosilnih goriva. Od silnih rudnika, reko silnog odpada po isteku trajanja, do silnog prostora koje zauzimaju. PS: Jos su efikasne koliko imas sunceve energije, znaci dnevno rade max 13 sati tokom ljeta.
@bijeli Iskreno ja sam za nuklearnu opciju, dobro ruku na srce iskopavanje, i obrada rude su isti problem kao i sa solarnom ali zato kolicina energije, vijek trajanja itd. su neuporedivi.
Ehh koliko traju uranski stapovi u atomskoj centrali? 3-5 godina. I onda treba odlagati taj istroseni uran negdje na sigurnom mjestu. Za razliku od urana, istrosene suncane celije te nece ubiti
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Bai bai bai baiiiiii idem u Dubaiiiii
Zaposlite nekoga ko se razumije u tehniku klixe.. proizvedena el. energija se izrazava u MWh ili GWh i proizvod je snage i vremena. Kada kazete 5GW, to se odnosi samo na instalizanu snagu, i potpuno je netacan podatak u ovom kontekstu.
Jesil ikad vidio clanak bez gramaticke greske na kliksu? A jos kad se uposlenici „zaigraju“ sa gramatikom, dodje ti da se ubodes olovkom u oko od debilizma.
Viša matetatika za nepismene, polovne, neobrazovane klix kvazi novinare
idemo u dubai...
ima li neki sistem ciscenja panela. tamo su ceste pjescane oluje. ako je previse prasine na panelima nema ni struje.
Postoje roboti (ne Baketovi 😆) koji se montiraju na panele i ciste ih.
Samo se nadam da u tom području nema životinja, osim miševa, jer kako bi se one provlačile u ovom lavirintu solaranih panela.
šejk Muhamede kako cemo nazvati ovsj solarni park? pa po meni! 😂😂😂
Znali smo se iz viđenja, dobar dan i doviđenja