Kolega Fredeu Rasmussenu
23

Oracle Red Bull Sim Racing ima najuspješnije vozače u historiji F1 simulacija, stigao Jarno Opmeer

D. B.
Slavno ime iz svijeta simulacijskih utrka i nekadašnji vozač Formule 4 Jarno Opmeer, postao je novi član tima Oracle Red Bull Sim Racing te je potpisao višegodišnji ugovor.

Sjajni Nizozemac je stigao iz Mercedesa i već je izgradio svoj status jednog od najboljih vozača simulacijskih utrka svih vremena zahvaljujući svojim dominantnim nastupima u takmičenju F1 Sim Racing, gdje dijeli prvo mjestu u broju osvojenih svjetskih titula u Esportu.

On se sada pridružuje svjetskom F1 Sim Racing šampionu Fredeu Rasmussenu kompletirajući posadu od dva najuspješnija vozača u historiji F1 Sim Racinga.

Pored simulacijskih utrka, Jarno je prikupio i brojne fanove kao kreator sadržaja te ima više od milion pratilaca na društvenim mrežama.

"Jedva čekam da počnem voziti za Oracle Red Bull Sim Racing. Za vikend me čeka Velika nagrada Nizozemske. Radujem se onome što budućnost donosi", izjavio je Opmeer.

"Jarnov dolazak u naš tim nije samo odraz našeg napornog rada i rada Team Redlinea iza scene, nego je i pokazatelj namjere Oracle Red Bull Racinga da kreira održivi uspjeh u Sim Racingu. Tandem koji čine Jarno Opmeer i Frede Rasmussen je najjača moguća kombinacija vozača u F1 Sim Racingu i nadamo se da će nam povećati šanse da osvojimo titulu timskog šampiona", rekao je Joe Soltysk, šef za Esports u Oracle Red Bull Sim Racingu.