Očekuje se u oktobru
1

Renderi Googleovog smartphonea Pixel 5 otkrili nekoliko detalja

D. B.
Google je već predstavio Pixel 4A, a sada čekamo dolazak modela Pixel 5 i Pixel 4A 5G.

Pixel 5 uz Pixel 4A 5G vjerovatno stiže početkom oktobra, a sada su se pojavili renderi koji otkrivaju neke detalje o ovom uređaju.

Pravih iznenađenja nema, na renderima se vide dvije stražnje kamere, bljeskalica i zasad nepoznati senzor, kao i senzor za otisak prsta. Naprijed je selfie kamera smještena u rupičasti izrez u gornjem lijevom uglu ekrana.

Postoje različite informacije o ekranu Pixela 5, OnLeaks tvrdi da će njegova veličina biti između 5,7 i 5,8 inča, odnosno manja ili jednaka veličini ekrana kod Pixela 4A.

S druge strane, Android Central navodi da će Pixel 5 imati 6-inčni OLED ekran frekvencije sovježavanja od 90Hz, što ima više smisla jer bi uređaj s 5,8-inčnim ekranom bio manji u odnosu na uređaje poput Samsungovog Galaxyja S20 sa 6,2-inčnim ekranom.

Špekuliše se i da će Pixel 5 napajati baterija od 3.080 mAh, a pomenudi Android Central tvrdi da će biti veća u odnosu na onu u Pixelu 4.

Svi izvještaji navode Snapdragon 765G procesor koji podržava 5G mrežu, ali koji je nešto inferiorniji u odnosu na Snapdragon 855 u Pixelu 4. Uređaj će imati 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, podržavat će 15W Qi bežično i 5W reverzibilno punjenje.