Drži svjetski rekord
77

Saudijac povezao 444 konzole na jedan TV

D. B.
Mnogi od nas u svom domu imaju barem dvije igraće konzole koje "skupljaju prašinu", a jedan Saudijac posjeduje čak 444: Međutim, još impresivnija činjenica je to što ih je uspio spojiti sve na samo jedan TV uređaj.

Ibrahim Al-Nasser iz Rijada vlasnik je Guinnessovog svjetskog rekorda za najveći broj igraćih konzola spojenih na jedan TV. U svojoj kolekciji ima neke klasike poput prvog Sony PlayStationa, Nintenda 64 i njemu omiljenog Sega Genesisa, ali i 32x te Sega CD dodatke.

U svom vlasništvu ima i može igrati igre na ručnim plug-and-play konzolama te uživati u klasicima kao što s Mc. Pac-Man i Dig Dog, a dio kolekcije su džepna konzola Hyperkin SuperBoy te Magnavox Odyssey.

Al-Nasser koristi niz switcheva za igranje svake od svojih konzola i to na jednom ekranu. On prati njihovu lokaciju i postupak napajanja pomoću tablice u Excelu, a čak je organizovao svoju kolekciju tako da se kablovi ne vide i ne stvaraju zamršeni nered s kojim se nosi većina gamera koji imaju i samo dvije konzole spojene na jedan TV uređaj.

I dok ovaj Saudijac drži rekord za najveći broj konzola spojenih na jedan TV, to je daleko od rekorda za najveću kolekciju konzola. Taj Guinnessov svjetski rekord pripada Amerikanki Lindi Guillory iz Garlanda u Teksasu, koja je trenutno vlasnica najveće kolekcije igraćih sistema te ih ima ukupno 2.430.

Vezani članci