Najbolji bh. atletičar
160

Pezer za loš nastup na OI krivi povredu: Nedostajalo mi je snage u ruci pri izbačaju

E. B.
Mesud Pezer (Foto: EPA-EFE)
Mesud Pezer (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bosanskohercegovački atletičar Mesud Pezer je podbacio na Olimpijskim igrama zauzevši tek 26. mjesto u bacanju kugle, a nakon što su mu se utisci slegli sumirao je svoj nastup u Parizu.

Pezer je u prvoj seriji kvalifikacija bacio kuglu 19.01 metar, u drugoj 19.03, a u trećoj je bio najlošiji bacivši 18.94 metra. Podsjetimo, za plasman u finale je trebalo baciti normu 21.35 ili se plasirati među 12 najboljih, a Pezer je na kraju bio na 26. mjestu.

"Za moje treće Olimpijske igre sam se pripremao maksimalno, kako fizički tako i psihički.

Imao sam ogromnu želju da postignem najbolji rezultat na najvećoj sportskoj smotri svijeta, da se plasiram u finale što mi je bez većih problema pošlo za rukom na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sva tri hica sam izveo skoro tehnički savršeno, ali je nedostajalo snage u ruci pri izbačaju. Očigledno da je povreda od prije 15 dana učinila svoje, jer je moj najbolji rezultat ove godine skoro dva metra bolji od mojih bacanja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Želim da se zahvalim svima koji su me podržavali protekle četiri godine, a koji će me podržavati i u narednom periodu i putu prema Olimpijskim igrama u Los Angelesu.

Posebno se zahvaljujem svojoj porodici, treneru, Atletskom savezu BiH, a veliko hvala pripada Olimpijskom komitetu BiH koji su bili bezrezervna podrška u ovom četverogodišnjem ciklusu.

Sada me očekuje odmor sa porodicom, a onda počinjemo sa jakim treninzima i pripremama za narednu sezonu. Voli vas vaš Mesud", poručio je Pezer svojim navijačima.