Nepovjerenje kod Kraljeva
74

Benzema snimljen kako sabotira Realovog igrača: Meni daj loptu, on igra protiv nas

K. H.
Ekipa Real Madrida remizirala je protiv Borussije M'gladbach u susretu 2. kola grupne faze Lige prvaka, a posebno zanimljiv detalj s ovog meča je trenutak kada napadač Kraljevskog kluba Karim Benzema govori da se lopta ne dodaje talentovanom Viniciusu Junioru.

Upravo ovaj snimak mogao bi biti dokaz da stvari u svlačionici Real Madrida nisu baš idealne, a situaciju koja je nastala na poluvremenu utakmice u Njemačkoj objavio je Telefoot s prijevodom onog što se tačno čulo na snimku.

Naime, dok su igrači Real Madrida stajali u tunelu i čekali izlazak na drugo poluvrijeme utakmice protiv Borussije M'gladbach, Benzema je prišao lijevom beku španskog kluba Ferlandu Mendyju i dok je Vinicius stajao u neposrednoj blizini, kazao mu na francuskom jeziku da lopte pokušava dodati njemu, a ne Brazilcu.

"Meni dodaj loptu, a ne njemu. On igra protiv nas", govorio je navodno Benzema, a snimak pomenute situacije je odmah nakon utakmice objavljen u javnosti.

[TWITTER]1321248708604952576[/TWITTER]

Vinicius od dolaska u Real Madrid ima ogromnih problema s realizacijom i očigledno su toga svjesni i njegovi saigrači, a sigurno je da će o ovoj situaciji morati govoriti i sam trener Zinedine Zidane već na prvoj konferenciji za medije, s obzirom na to da je sada očigledno da u svlačionici Kraljevskog kluba postoje male nesuglasice.

Podsjećamo, meč između Borussije M'gladbach i Real Madrida u Njemačkoj završen je bez pobjednika, odnosno rezultatom 2:2.