Uoči nove borbe
41

Benjamin Šehić na vaganje u Francuskoj stigao s obilježjima Armije RBiH i najavio novu pobjedu

D. P.
Šehić na vaganju (Foto: Ares Fighting)
Šehić na vaganju (Foto: Ares Fighting)
Bosanskohercegovački borac Benjamin Šehić večeras se bori protiv Švicarca Morena Kacapora u Francuskoj, a ponovo je privukao veliku pažnju odabirom odjeće na službenom fotografisanju i vaganju.

Odlični bh. MMA borac večeras bilježi sedmi nastup u Ares Fight organizaciji. Dosadašnji skor je 4-2-0, a večeras će tražiti novi bitan trijumf u karijeri protiv iskusnog borca.

Rival Sarajliji bit će 32-godišnji Švicarac Moreno Kacapor, poznatiji kao Kung Fu Panda, koji u Aresu ima omjer od osam pobjeda i dva poraza.

Event Ares 26 počinje u 20 sati, a Šehićeva borba je četvrta po redu. Glavna borba večeri je ona između Alexandre Tekenah i Jady Menezes.

Šehić se sinoć na vrlo zanimljiv način pojavio na vaganju i službenom fotografisanju. Šehić, koji je ranije znao na manifestaciju doći sa šalom Željezničara i navijačke grupe Manijaci, ovoga puta stigao je u obilježjima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Uz zelenu majicu i šorc s logom Armije RBiH, na glavi je imao beretku i tako izazvao oduševljenje brojnih fanova. U takvom raspoloženju najavio je novu pobjedu i sigurno je da protiv Švicarca ima svoje šanse.