Kontroverzni MMA borac
2

Diaz pred oproštajnu borbu u UFC-u zapalio džoint ispred službenika antidoping agencije

E. B.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Kontroverzni MMA borac Nate Diaz je ponovo šokirao svijet, ovaj put videom na Instagramu na kojem puši džoint pored službenika američke antidoping agencije (USADA).

Diaz će svoju oproštajnu borbu u UFC-u, a vrlo vjerovatno i karijeri, imati 10. septembra na eventu UFC 279 kada će se boriti protiv Hamzata Čimajeva.

Zaposlenik USADA-e je jučer došao u Diazov dom kako bi mu uzeo uzorke urina za testiranje, a Diaz se odlučio zezati s njim.

U jednom trenutku je 37-godišnjak počeo pušiti džoint, uzeo mobitel i pokrenuo Instagram Live, te je počeo je snimati čovjeka koji je došao raditi svoj posao.

"Ovaj čovjek ne želi otići iz moje kuće. Došao je uzeti uzorak mokraće, dao sam mu. Koliko ti još treba?", upitao ga je.

Nakon što mu je službenik USADA-e, koji je bezuspješno pokušavao pobjeći iz kadra, rekao da su mu potrebna još dva litra, Diaz mu je poručio da "dođe za šest sati", te je potom proslijedio džoint prijateljima.

S obzirom da je marihuana dozvoljena u UFC-u, Diaz će se moći boriti protiv Čimaeva ukoliko mu ne otkriju neku nedozvoljenu supstancu u organizmu.