Od 25. do 27. oktobra
36

Džudo savez Bosne i Hercegovine takmičenjem "European Open" zatvara sezonu organizacije takmičenja

E. B.
Nakon što su uspješno organizovali Evropski džudo kup za seniore, Evropski džudo kup za mlade nade (European Judo Hopes Cup), Evropsko veteransko prvenstvo, Evropsko prvenstvo za kate i Kodokan kata seminar, Džudo savez Bosne i Hercegovine zaključit će organizaciju evropskih takmičenja u 2024. godinu takmičenjem Sarajevo European Open koje će održati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine od 25. do 27. oktobra.

Bit će ovo sjajna prilika da se potvrdi renome Džudo saveza Bosne i Hercegovine, koji u evropskim, ali i svjetskim okvirima, slovi kao jedan od najboljih organizatora džudo takmičenja.

"Ponosni smo na činjenicu da nam je Evropska judo federacija (EJU) još jedan put ukazala povjerenje za organizaciju velikog evropskog takmičenja. Naš organizacioni tim je mali, ali ima veliko srce, i kao takav i ovaj put će dati svoj maksimum kako bi ovo takmičenje prošlo u najboljem redu. To je ujedno i odlična prilika za naše judoke, kao što su sestre Samardžić, Mustafa Hebib, Toni Miletić, ali i drugi da ostvare sportske rezultate na koje ćemo svi biti ponosni", istakao je Branislav Crnogorac, potpredsjednik Džudo saveza BiH i predsjednik Džudo saveza FBiH.

Osim pomenutih sestara Aleksandre i Anđele Samardžić, Tonija Miletića i Mustafe Hebiba, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Ali Handan, Darko Topalović, Aleksandar Vuković, Filip Živković, Božidar Vučurević, Vuk Ilić, Nikolina Stjepanović, Sofija Pajić, Sara Marić i Lana Bjelica.

Na takmičenju koje se održava u Areni hotela Hills učestvuju 23 države, a prve borbe su na rasporedu u subotu.