Skidala kilograme
0

Uznemirujuće / Jedna od najljepših MMA borkinja jedva stajala na nogama uoči vaganja, tresla se bez ikakve kontrole

E. K.
Ailin Perez (Foto: Instagram)
Ailin Perez (Foto: Instagram)
MMA borkinja iz Argentine Ailin Perez je tokom mjerenja uoči UFC meča protiv Darije Železnjiakove jedva stajala na nogama.

Sve je to posljedica surovog skidanja kilograma kako bi "prošla" na vagi, a snimak koji e objavljen ukazuje na to da je ugrozila svoje zdravlje.

Otežano se kretala, jedva je uspjela da napravi iskorak i stane na vagu, a određeni dijelovi tijela su se tresli bez ikakve kontrole.

Jedna od najljepših MMA borkinja nije mogla kontrolisati ni ruke, ni noge što se može vidjeti u videoprilogu koji se nalazi u tekstu.

Inače, skidanje kilograma uoči vaganja je mučan, ali uobičajen proces kojeg prolaze svi MMA borci i borkinje, a ovo je primjer koliko je ta praksa pogubna za organizam.

U samo nekoliko dana Perezova je morala izgubiti veliki broj kilograma i iz organizma izbaci vodu te dovede zdravlje u pitanje, a zatim da te kilograme vrati u samo 24 sata koliko ostaje do borbe.

Dodajmo da Ailin ima skor od deset pobjeda i dva poraza u profesionalnoj karijeri, a u UFC-u je na skoru od tri trijumfa i poraza.