Zadovoljna nastupima
2.8k

Larisa Cerić: Sedmo mjesto nije mala stvar, možda san ostvarim u Los Angelesu

N. K.
Larisa Cerić (Foto: Screenshot)
Larisa Cerić (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić završila je jučer svoj nastup na Olimpijskim igrama u Parizu nakon poraza u repasažu od Kim Ha-yun iz Južne Koreje.
Cerić je tako izgubila priliku da se bori za bronzanu medalju nakon što je iskusna Koreanka iskoristila njene greške i ostvarila pobjedu. "Mogu reći da sam zadovoljna, dvije pobjede i dva poraza. Izgubila sam u četvrtfinalu od Romane Dicko i u repasažu od predstavnice Južne Koreje, imali ste priliku da gledate tu borbu", rekla je Larisa nakon napornog dana pa dodala:

"Zadovoljna sam. Očekivala sam više, ali na kraju sedmo mjesto ipak nije mala stvar, zadovoljna sam i nadam se da ću u budućnosti uspjeti možda da se kvalifikujem za Olimpijske igre u Los Angelesu i da tamo pokušam da ostvarim taj svoj san. Hvala puno svima na velikoj podršci, bili ste mi veliki vjetar u leđa. Hvala."

Podsjetimo, Cerić je započela svoj put na Olimpijskim igrama uvjerljivom pobjedom protiv Sydnee Andrews iz Novog Zelanda koju je savladala iponom, a u drugom kolu je zbog povrede protivnice Rochele Nunes iz Portugala automatski prošla dalje.

U četvrtfinalu se suočila s teškim zadatkom protiv domaće takmičarke Romane Dicko koja je za svega desetak sekundi ostvarila pobjedu. Iako poražena, bh. džudašica je dobila priliku da se kroz repasaž bori za bronzanu medalju.

U odlučujućem meču za ulazak u borbu za bronzu sastala se s Kim Ha-yun, inače četvrtom džudistkinjom na svijetu. Bh. olimpijka nije uspjela savladati protivnicu čime je završila svoj put na Olimpijskim igrama.