Spektakl u Jacksonvilleu
18

Nepobjedljivi Čimajev savladao iznenađujuće dobrog Burnsa u najluđoj borbi večeri UFC-a

D. P.
Čimajev je slavio jednoglasnom odlukom sudija (Foto: Twitter)
Čimajev je slavio jednoglasnom odlukom sudija (Foto: Twitter)
Švedski borac Hamzat Čimajev opravdao je ulogu favorita i savladao je iznenađujuće dobrog Gilberta Burnsa na UFC 273 eventu.

Borba Čimajeva i Burnsa najavljivana je kao potencijalno najuzbudljivija protekle noći, a tako je i bilo iako smo gledali svih 15 minuta sjajne borbe.

Iako je Čečen važio za velikog favorita, Burns je iznenadio i pružio sjajan otpor te vjerovatno i najviše namučio Čimaeva u dosadašnjoj karijeri.

Činilo se da Čimajeva niko ne može ugroziti, ali je Burns pokazao da nije tako. Brazilac se pokazao kao težak rival i zadao je nekoliko sjajnih udaraca tokom borbe.

Od samog starta Čimajev je rušio Burnsa i na svoj konto riješio prvu rundu. Bolje otvaranje rivala nije usporilo Brazilca koji je odgovorio dobrim udarcima iz kontre. Čak je oborio Čimajeva, ali je u finišu runde zadobio seriju udaraca u parteru.

U drugoj rundi Čimajev je promašio nekoliko udaraca, a onda smo vidjeli pravi rat. Burns je prikazao sjajnu borbu i pokazao da Čečen nije nedodirljiv. Brazilac je u finišu runde oborio Čimajeva na tlo, a onda je zamalo uputio ilegalan udarac nogomz bog čega je Čečen bio ljut po završetku runde.

Čimajev je u hrvačkom dijelu borbe bio znatno bolji i tu je riješio meč. Bio je zreliji i staloženiji u posljednjoj rundi i s nekoliko dobrih napada prelomio je borbu.

Čečen koji se bori pod zastavom Švedske na kraju je slavio jednoglasnom sudijskom odlukom i došao do 11. pobjede u karijeri bez poraza. Također, napredovao je i u poretku izazivača.