"Sve je laž i iluzija"
37

Tyson održao lekciju o novcu pa poručio: U ogledalu vidim da se bliži trenutak moje smrti

K. H.
Mike Tyson (Foto: Twitter)
Mike Tyson (Foto: Twitter)
Legendarni bokser Mike Tyson (56) u svojoj emisiji "Hotboxin with Mike Tyson" ugostio je psihoterapeuta Seana McFarlanda, a tokom razgovora je otkrio da mu novac ništa ne znači u životu i da već sada uveliko razmišlja o smrti.

U tmurnom tonu Tyson je počeo razgovor sa sportskim psihoterapeutom u svojoj emisiji, a na početku je rekao kako se često gleda u ogledalo i vidi neke fleke koje ranije nije uočavao.

"Svi ćemo jednog dana umrijeti i to je svima jasno... U posljednje vrijeme često pogledam sebe u ogledalo i vidim neke fleke na licu, a kojih ranije nije bilo. Kažem sebi da sam blizu kraja i da ću umrijeti veoma brzo", kaže Tyson i dodaje:

"Sve je relativno u životu i to sam nedavno shvatio. Je*eš novac, to mi ništa ne znači, a uvijek ljudima koji misle da je novac sreća kažem da je to laž. Kada imaš novac, ne možeš očekivati da te neko voli. Kako će ti neko iskreno priznati ljubav kada imaš 500 miliona dolara?"

Nakon toga je rekao da novac isključivo daje lažni osjećaj sigurnosti.

"Misliš kako ne može ništa da ti se dogodi, ne vjeruješ da banke ikada mogu propasti, a kada imaš novca, vjeruješ da si nepobjediv. To je laž! Uvijek ponavljam da je to samo iluzija", rekao je Tyson.

Inače, bokser koji je rođen u Brooklynu u karijeri je imao 58 borbi. Od toga je zabilježio 50 pobjeda (44 nokautom), dok je doživio šest poraza. Dva meča su proglašena nevažećim.